Prim-dirijor Tiberiu Soare











Maestrul Tiberiu Soare



Născut la București în 1977, Tiberiu Soare a urmat cursurile Liceului Militar de Muzică “Iacob Mureșianu” din București pe care le-a absolvit în anul 1995 ca șef de promoție.
Este absolvent a două dintre Facultățile Universității Naționale de Muzică din București, cea de dirijat – clasa profesorilor Ludovic Bács și Petru Andriesei, precum și cea de interpretare muzicală – tubă – clasa conf. univ. Ion Popescu. S-a perfecționat apoi în cadrul Studiilor aprofundate – secția dirijat orchestră cu Horia Andreescu și a urmat cursuri de măiestrie susținute de dirijorii: Alain Paris și Adrian Sunshine. Preocupat permanent de îmbogățirea cunoștințelor muzicale, Tiberiu Soare, a participat și la cursul de compoziție predat de Dan Dediu la aceeași Universitate.
ACTIVITATE PROFESIONALĂ
Își desfășoară activitatea muzicală ca dirijor din 1999, aparițiile sale în fața publicului obținând, pe lângă aplauze, aprecierea unanimă a criticilor de specialitate și a colaboratorilor.
A dirijat orchestrele Filarmonicilor din Târgu-Mureș, Brașov, Craiova, Satu Mare, Ploiești, Constanța, Bacău, Botoșani, Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Națională Radio. Totodată, a realizat numeroase turnee în Ungaria, Suedia, Bulgaria, Israel, China, Germania şi Elveţia.
Între 2002 și 2006 a activat ca profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică din București – secțiile de muzică de cameră și operă.
În 2005 a devenit dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, unde a debutat cu baletul Spărgătorul de nuci de P.I. Ceaikovski.
Din ianuarie 2007 pâna în septembrie 2008, Tiberiu Soare a coordonat Studioului Experimental de Opera și Balet “Ludovic Spiess” înființat în cadrul Operei Naționale București.
În 11 septembrie 2010 Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul London Philharmonic Orchestra alături de sopranaAngela Gheorghiu. A urmat o serie de apariții alături de Suedwestfallischen Philarmonie în sala Filarmonicii din Essen (Germania) și Filarmonica “George Enescu” la Muscat, capitala Sultanatului Oman. Pentru stagiunea 2012-2013 a fost deja invitat să dirijeze la Salle Pleyel (Paris) un concert cu Orchestre National de l’Ile de France alături de soprana Angela Gheorghiu.
În noiembrie 2011 a început colaborarea cu prestigiosul ansamblu de muzică nouă “Kammer Ensemble N” din Stockholm.
Din vara anului 2012 este dirijor principal al Orchestrei Naţionale Radio.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Symphactory Orchestra