Symphactory Orchestra



Symphactory Orchestra - cunoscuta initial sub denumirea de Silvestri Orchestra - este una dintre cele mai tinere si dinamice orchestre din Romania.

Orchestra, formata initial in formula camerala - sub titulatura de Camerata Isedici, a fost fondata in februarie 2012 la initiativa unui grup de tineri artisti,  pregatirea muzicala apartinand dirijorilor Tiberiu Soare si Gabriel Bebeselea.

In prezent, orchestra concerteaza sub denumirea de Symphactory Orchestra, repertoriul abordat fiind foarte variat: cameral, simfonic si operistic.

Tineretea, entuziasmul si profesionalismul de care au dat dovada le-au atras alaturi artisti de renume din tara si strainatate, precum: basbaritonul Zoltan Nagy, tenorul Bogdan Mihai, soprana Rodica Vica, baritonul Serban Vasile.

 

Este prima noastră colaborare. Mi se pare extraordinar să fii înconjurat de atâția tineri. (...)Mă bucur din suflet că a ieșit totul foarte bine și că a venit foarte multă lume să ne asculte”, a declarat tenorul Bogdan Mihai, in urma spectacolului "Don Pasquale" - opera in concert sustinut la Sala Radio in aprilie 2013.

"...Orchestra a demonstrat inca de la prima infatisare un profesionalism debordant si capacitatea extraordinara de a asimila un repertoriu vast si divers. Un alt atu al acestei orchestre este extrema versatilitate, reusind sa atace cu mult success deopotriva repertoriul de opera cat si cel simfonic – lucru extrem de rar si dificil de realizat cu un alt ansamblu. Inca de la primul contact cu aceasta orchestra in formula originara de 16 (ISedici) am simtit din plin dorinta de autodepasire a tinerilor instrumentisti, lucru care a creat o simbioza perfecta si a condus spre o muzica de certa valoare. A urmat apoi cu Silvestri Orchestra opera in concert Don Pasquale de Donizetti, unde am fost foarte placut surprins de evolutia acestui ansamblu, rezultand de aici unul din cele mai importante proiecte de opera din Romania. " - Maestrul GABRIEL BEBESELEA

"Nu în ultimul rând, ar trebui menționat că pentru prima dată sub formula Orchestra Silvestri ( actualmente Symphactory Orchestra ) și-a făcut debutul în fața publicului un ansamblu de tineri muzicieni, care a cântat impresionant. Orchestra a dat dovadă de profesionalism și de dăruire, iar un mare plus a fost faptul că au fost conduși, cu rigoare și inspirație, de Gabriel Bebeșelea, un muzician desăvârșit. Felicitări și la cât mai multe reprezentații de bună calitate!" Revista Lirika


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prim-dirijor Tiberiu Soare